Ημερήσιο Πρόγραμμα TEACCH

Δομημένο πρόγραμμα TEACCH

Το πρόγραμμα TEACCH χρησιμοποιείται από θεραπευτές, εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και γονείς παιδιών με αυτισμό. Είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που ασχολείται με τη διάγνωση, αντιμετώπιση και διαβίωση των ατόμων με αυτισμό. Ο πρωταρχικός σκοπός του είναι να δημιουργεί ένα ασφαλές, ήρεμο και προβλεπόμενο περιβάλλον.

Η δομημένη διδασκαλία μέσα από τις λεκτικές ή οπτικοποιημένες (φωτογραφίες, απλές εικόνες, εικόνες pecs, εικόνες makaton) οδηγίες, βοηθά τον αυτιστικό μαθητή να έχει ένα ημερήσιο πρόγραμμα βασισμένο στις ικανότητες / δεξιότητες του. Το ημερήσιο πρόγραμμα μπορεί να είναι ατομικό ή ομαδικό. Πρέπει να υπάρχει συνέπεια ώστε να εκπαιδευτεί σωστά ο μαθητής. Η εκπαίδευση για το ημερήσιο πρόγραμμα γίνεται σταδιακά καθώς ο μαθητής δεν μπορεί να το ξέρει / καταλάβει αυτόματα.

Παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε ένα ημερήσιο πρόγραμμα και να το προσαρμόσετε με βάση τις ανάγκες του μαθητή σας. Μπορείτε να εκτυπώσετε περισσότερες φορές την πρώτη σελίδα με τα κενά κελιά ώστε να ικανοποιεί τις επιλογές σας.  

Στην πρώτη στήλη κολλάτε το εικονίδιο.

Στην τρίτη στήλη, απο την εξωτερική πλευρά κολλάτε το οκ.

Πλαστικοποιείτε τη σελίδα.

Βάζετε βέλκρο σε κάθε κελί της δεύτερης στήλης και της τρίτης στήλης εσωτερικά ώστε όταν κλείνετε, να φεύγειο κόκκινος κύκλος και να καλύπτεται απο το οκ.

δείτε την παρακάτω φώτο.

Οι εικόνες που έχουν προστεθεί στο συγκεκριμένο ημερήσιο πρόγραμμα, είναι pecs.

2 thoughts on “Ημερήσιο Πρόγραμμα TEACCH

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *