Γράμμα για τον Άγιο Βασίλη (αγόρι / κορίτσι) – Φάκελος – Απάντηση του Άγιου Βασίλη προς τα παιδιά

 

   

 

  Η ιστορία του Άγιου Βασίλη είναι γνωστοί σε όλους μας,ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά.  Είναι αυτός ο γλυκός και καλοσυνάτος παππούλης με την άσπρη γενειάδα και τη κόκκινη φορεσιά. Σύμφωνα με τους μύθους, ο Άγιος Βασίλης ζει στον Βόρειο Πόλο και μαζί με τα ξωτικά του ετοιμάζουν δώρα για όλα τα παιδιά του κόσμου σε ένα εκπληκτικό εργαστήρι παιχνιδιών. Οι ετοιμασίες διαρκούν ένα ολόκληρο χρόνο και τελειώνουν την παραμονή των χριστουγένιων όπου ο Άγιος Βασίλης πάνω στο ιπτάμενο έλκηθρο του που το σέρνουν  τα ατρόμητα ταρανδάκια του μοιράζουν τα δώρα σε όλα τα παιδάκια του κόσμου. 

 

 

 

 

    Η σημερινή μορφή του Άγιου Βασίλη προέρχεται από ένα ποίημα «A Visitfrom St. Nicholas» (Μια επίσκεψη από τον Άγιο Νικόλαο), το οποίοδημοσιεύτηκε το 1823. Στο ποίημα αυτό η εικονογράφηση έγινε από τοπεριοδικό «Harper’s Weekly» το 1863. Στην διάδοση αυτής της κλασσικήςπια εικόνας του Αγίου Βασίλη βοήθησε επίσης το παιδικό βιβλίο «The Lifeand Adventures of Santa Claus» που εκδόθηκε το 1902. Μια γνωστή εταιρίααναψυκτικών της εποχής η “White Rock Beverages “χρησιμοποίησε αυτή τηνεικόνα του Άγιου Βασίλη το 1915 για να πουλήσει μεταλλικό νερό και το1923 για να πουλήσει τζίντζερ-έιλ.

 

    Το  1931 η γνωστή σε όλους μας αμερικανική εταιρία αναψυκτικών CocaCola, παρουσίασε τον Άγιο Βασίλη να έχει ως πρωτοχρονιάτικα δώρα τα ίδιατα προϊόντα της εταιρίας. Η παρουσίαση αυτή έγινε φυσικά με τον ΆγιοΒασίλη ντυμένο στα χρώματα της εταιρίας. Η διαφήμιση αυτή είχε τόσομεγάλη ανταπόκριση στο αγοραστικό κοινό, που αύξησε κατακόρυφα τηνδημοτικότητά της και έγινε το σήμα κατατεθέν της για την περίοδο τωνΧριστουγέννων. Η μακροχρόνια χρήση του Άγιου Βασίλη στις διαφημίσεις τηςCoca Cola παγίωσε την εξωτερική εμφάνισή του και ειδικά τα κόκκιναρούχα. 

 

    Για τους Έλληνες χριστιανούς ορθοδόξους ο Άγιος Βασίλης είναι ο ΜέγαςΒασίλειος, ο οποίος γεννήθηκε στην Καππαδοκία και αφιέρωσε όλη την ζωήτου στο να βοηθάει τους συνανθρώπους του. Για την παγκόσμια ιστορίαείναι επίσης ο εμπνευστής και ο δημιουργός της οργανωμένης φιλανθρωπίας.Ήταν ψηλόλιγνος με μαύρα μαλλιά και γένια. Ο Μέγας Βασίλειος πέθανεστις 31 Δεκεμβρίου του 378 και ήταν μόλις 49 ετών. Η ημερομηνία τηςκηδείας του, 1η Ιανουαρίου του 379, συνέπεσε με την αρχή του νέου έτουςκαι καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης και γιορτής του Αγίου από τουςχριστιανιούς. Για αυτόν τον λόγο τα κάλαντα που λέμε εκείνη την ημέραείναι παινέματα προς τον Άγιο και υπενθύμιση προς τον σπιτονοικοκύρη ναμιμηθεί την γενναιοδωρία του. 

 πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/Άι_Βασίλης

 

?Ακόμα να γράψετε λοιπόν γραμμά στον Άγιο Βασίλη;;;

 

Για δείτε τι σας έχω ετοιμάσει…. ?

 

γράμμα προς Άγιο Βασίλη – κορίτσι

Γράμμα προς Άγιο Βασίλη – αγόρι

απάντηση απο Άγιο Βασίλη

φάκελος αποστολής γράμματων


αν θέλετε να κατεβάσε τα αρχεία 

ως PDF πατήστε εδώ   ??

 

 

  Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα… 

  Καλές γιορτές με υγεία! 

 


 

  


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *