Μαθαίνω προπαίδεια με 4 διαφορετικά βοηθήματα που τα κολλάω στο τετράδιο.

     

    Αρχικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα με τις στήλες ώστε ο μαθητής να κατανοήσει τη σχέση του πολλαπλασιασμού με τη πρόσθεση. Μπορείτε να βάλετε διάφορα χρώματα σε κάθε στήλη ώστε να υπάρχει περισσότερο οπτικό ενδιαφέρον  για την απομνημόνευση. Κόβετε τον πίνακα, τσακίζετε τις στήλες  και κολλάτε την πλευρά το αναγράφει δηλαδή την μεσαία στήλη. Την πρώτη και την τρίτη στήλη τις φέρνετε στο μπροστινό μέρος. Έπειτα κολλάτε την πρώτη στήλη πάνω στην μεσαία η οποία τώρα είναι λευκή. Σας παραθέτω φωτογραφίες ώστε να γίνει πιο κατανοητό.   

Κόβουμε τον πίνακα

Τσακίζουμε τις 2 πλευρές
Βάζουμε κόλλα
Κολλάμε το κάτω μέρος
Κολλάμε την πρώτη στήλη στο εσωτερικό. Γίνεται σαν πόρτα.

  

 

 

        Στη συνέχεια σας προτείνω την πυραμίδα,  όπου ο μαθητής συμπληρώνει την κάθε σειρά είτε με προσθέσεις και τα αποτελέσματα είτε μόνο την προπαίδεια. Πάλι δίνουμε χρώμα ώστε να μείνει καλύτερα στην μνήμη του μαθητή.

 

 

        
Έπειτα προτείνω 2 δραστηριότητες οπτικοποίησης της κάθε προπαίδειας. Στην πρώτη έχουμε το παιχνίδι – ελατήριο. Όπως θα το κόψετε μπορείτε να κολλήσετε το κάτω μέρος μόνο. Το πατάτε κι εκείνο επαναφέρεται. Η δεύτερη δραστηριότητα είναι το νούμερο της προπαίδειας που μαθαίνετε και μέσα σ εκείνον τα γινόμενα της προπαίδειας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε όταν το παιδί εκφωνεί την προπαίδεια. Βοηθάει στην επανάληψη και την απομνημόνευση.    

 

Κατέβασέ το δωρεάν 

 

Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα!! Περιμένω φωτογραφίες με το υλικό όπως και σχόλιά σας.  

    

One thought on “Μαθαίνω προπαίδεια με 4 διαφορετικά βοηθήματα που τα κολλάω στο τετράδιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *